skip to Main Content

Horeca vriezer

koelkastDe commerciële horeca is sterk concurrerend en bedrijven worden bijna altijd aan een hoge standaard gehouden. Voedsel van slechte kwaliteit, slechte hygiëne en een gebrek aan voedselopties kunnen allemaal schadelijk zijn voor je bedrijf en je reputatie als cateringspecialist. Werken in de voedingsindustrie is geen gemakkelijke taak, maar er zijn dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je producten het beste van het beste zijn. Deze gids gaat in op de voordelen van snelvriezen met een horeca vriezer en hoe commerciële cateraars kunnen profiteren van een investering in koelopslag. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een horeca vriezer? In welke branche je ook werkt, snelvriezen heeft een aantal indrukwekkende voordelen die de kwaliteit van je voedsel en daarmee je winstgevendheid drastisch kunnen verbeteren.

Afvalvermindering – een horeca vriezer vermindert afval op twee manieren.
Ten eerste zorgt hun betrouwbare temperatuurregeling ervoor dat goederen op een veilige temperatuur van -18 ° C of lager blijven. Ten tweede zorgt het invriezen bij lage temperaturen ervoor dat voedselbederf tot een minimum wordt beperkt doordat de bacteriële ontwikkeling sneller wordt gestopt. Het is echt zo simpel.

Snelheid

Met snelvriezen kun je grotere hoeveelheden voedsel veel sneller koelen en invriezen dan wanneer je een conventionele vriezer gebruikt, waardoor je tijd en geld bespaart. Nogmaals, dit proces stopt de verspreiding van bacteriën sneller, wat resulteert in voedsel dat zowel verser als veiliger is om te eten.

Kleinere ijskristallen

Een bijproduct van dit snelle vriesproces is dat de vorming van ijskristallen veel kleiner is. Het zijn deze ijskristallen die de smaak, de textuur en het uiterlijk van goederen kunnen beïnvloeden, wat leidt tot een product van mindere kwaliteit. Bij snelvriezen met een horeca vriezer ontwikkelen zich alleen ‘micro’ kristallen, daarom is snelvriezen zo’n populair en effectief hulpmiddel in commerciële catering.

Wanneer je in de horeca werkt, moeten de kwaliteit en veiligheid van het eten de twee belangrijkste dingen zijn die je goed kunt doen. Als je er zeker van wilt zijn dat je bedrijf bekend staat om hun uitstekende toewijding aan de meest verse producten, dan is het invriezen met een horeca vriezer en correct bewaren van je voedsel niet alleen een slimme optie, het is ook van cruciaal belang voor je succes.

Bron foto door Nothing Ahead via Pexels